Z aktualit

21.12.2018
JESENICKÁ 70 se v roce 2019 neuskuteční

Historie závodu

Počet návštěv

 

 

nordicmag.cz
bezky.net
sportmebavi.cz

AKTUALITY - JESENICKÁ 70  2015

 

13.3.2015

J70 NA ZÁVĚR

Letošní Jesenická 70 byla víc než krásný závod. Hodně nám k tomu pomohla matka příroda s počasím, které nám nadělila. V týdnu před závodem nasněžilo, takže starý sníh byl přikrytý novým a čistým. Při závodě nefoukalo, svítilo sluníčko a tak jsme bez problémů mohli pustit závodníky na trati 70 km na hlavní hřeben Jeseníků. Výhledy rozhodně musely stát za tu velkou námahu, kterou musí závodníci zejména na trati 70 km v Jeseníkách vynaložit.

Na tomto místě chceme poděkovat všem, kteří jste využili námi nabídnutou možnost a závodu se zúčastnili. Gratulujeme vítězům a taky všem, kteří závod na obou tratích dokončili.

Děkujeme vám za pochvaly a podněty, které jste nám poslali, ať už do připomínek nebo přímo do emailu. Pochvaly patří zejména všem dobrovolným pořadatelům, které jste potkávali v centru závodu, na trati, na občerstvovačkách. Bez nich a bez jejich přístupu by závod nemohl proběhnout. My jim všem za to moc děkujeme.

Na závěr nezbývá než konstatovat, že Jesenická 70 opravdu není jen jeden z řady laufů, ale i při tak nádherném počasí, jaké bylo v neděli, je to pořád nejtěžší závod na světě. Za tímto tvrzením si budeme stát, dokud to kdokoliv ze závodníků nevyvrátí.

Ještě jednou děkujeme vám všem za účast, užijte si zbytek letošní lyžařské sezóny a příští rok snad na shledanou 13. 3. 2016 v Jeseníkách na J70.

 

12.3.2015

PODĚKOVÁNÍ

všem, kteří podporují Jesenickou 70 a bez jejichž pomoci a vstřícnosti by tento závod nemohl být uspořádán v takové kvalitě. Díky patří zejména:
CRAFT, hlavní partner závodu J70
RETIS GROUP, BIRELL, START, ENERVIT, další partneři J70
obec Malá Morávka, Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu, CHKO Jeseníky, Horská služba Jeseníky, FENIX ski team Jeseník, Hotel Figura, Chata Sabinka, Hotel Červenohorské Sedlo

 

11.3.2015

FOTKY JSOU ZPRACOVÁNY

a vy si je můžete prohlédnout pod odkazem Fotogalerie.

 

10.3.2015

TAK TO MÁME OPĚT VŠICHNI ZA SEBOU

Podle návštěvnosti našich stránek za poslední dva dny si asi říkáte, co ti pořadatelé dělají?
Výsledky s mezičasy a ani fotky na webu ještě nemají :-(
No, podařilo se nám uklidit centrum závodů a jsme unavení tak jako vy po těch 70 km :-) Ale budeme se snažit, aby všechny informace, které od nás očekáváte, byly na stránkách co nejdříve.
Fotogalerii zkusíme dát dohromady během zítřka.
Pište nám do připomínek vše, co vás napadne a nám to jistě pomůže k tomu, aby příští ročník, pokud se ten letošní setká s kladnou odezvou, byl zase o něco dál...

 

7.3.2015

MAZÁNÍ NA ZÁVOD

Podmínky pro namazání jsou velmi složité. Dnes bylo na startu +1°C, na klistry. Na Alfrédce byla 0°C na tuhé vosky. V oblasti Pradědu byl prašan, který po obědě mírně změnil strukturu.
1. alternativa
trať 70 km: slabá blanka fialového klistru, pořádně překrýt SWIX VR40, poslední vrstva VR45.

trať 40 km: slabá blanka klistru SWIX UNIVERSAL, pořádně překrýt SWIX VR40, poslední vrstva VR45.
2. alternativa
lyže microkontakt
3. alternativa
tuhé vosky zažehlit SWIX BASE WAX VG30, několik vrstev VR40, poslední vrstva VR50. Tato alternativa je zejména pro trať 70km.
Pro obě dvě tratě platí, že první kilometry budou velmi problémové. Ve stoupání se začne sníh měnit a od cca 7. km na trati 70 km (rsp. 10. km na trati 40 km) by teoreticky měly stačit tuhé vosky. Takže s klistry velmi opatrně. První kilometry musíte vybojovat. Přejeme vám hodně štěstí. Zítra bude svítit sluníčko, tak si to užijte...

 

AKTUALIZOVANÁ STARTOVNÍ LISTINA A ON-LINE VÝSLEDKY

Aktualizovanou startovku najdete nejen v seznamu přihlášených, ale i zde. Průběh závodu pak můžete v neděli sledovat v on-line výsledcích.

 

ON-LINE PŘIHLÁŠKOVÝ FORMULÁŘ VYPNUT

Zájemci o start v závodě se mohou ještě přihlásit osobně při prezentaci za zvýšené startovné, nejlépe v sobotu (viz propozice - do vyčerpání kapacity startovních čísel).

 

6.3.2015

WAX ZÓNY

Pro to, abyste mohli svůj závod úspěšně dokončit i přes technické problémy s mazáním, jsme připravili tři wax zóny. První na Alfrédce (13. rsp. 16. km), na Ovčárně (23. a 47. km) pro trať 70 km a na Červenohorském sedle - 36. km na trati 70 km.
Zde pro vás budou nachystány vosky značky START k případnému přimazání.
POZOR! Každý závodník si maže sám, v případě přimazání klistrů zde bude ledlampa, indulona, hadry na očištění rukou.

 

TRAŤ ZÁVODU

nebude pro závod uzavřena. Budou se po ní pohybovat i turisté. Všechny tímto prosíme o vzájemnou toleranci. Dejte, prosím, přednost závodníkům.

 

STÁNEK ONE WAY

Zde se budete moci poradit, co namazat, případně si můžete nechat po dohodě lyže namazat profesionálními servismany. Stánek bude fungovat v neděli od rána. Případní zájemci o namazání lyží mohou volat na číslo 777 665 271 a dohodnout podmínky.

 

ZNAČENÍ TRATI

bude provedeno přenosnýma značkama na všech nejdůležitějších křižovatkách a úsecích a vypadá takto:

znacky

 

5.3.2015

CENY PRO VÍTĚZE

Hlavní partner závodu:

CRAFT

připravil pro vítěze hodnotné ceny. Vítězové se mají na co těšit a o co bojovat. Budeme vyhlašovat první tři ve všech kategoriích na obou tratích.

 

4.3.2015

PROSTOR STARTU A CÍLE

Dnes jsme pro vás začali připravovat prostor startu a cíle. Finální úprava bude provedena v sobotu večer.

louka  louka  louka

 

3.3.2015

POČASÍ

se zatím vyvíjí velmi příznivě. Na Jeseníkách napadlo 10 cm nového sněhu a předpověď je velmi optimistická. Bude svítit sluníčko a mrznout. Tak doufáme, že si to všichni užijeme a výhledy z hřebenu budou stát za to.

 

2.3.2015

STARTOVNÍ ČÍSLA

Platným přihláškám jsme začali přidělovat startovní čísla. Čísla na jednotlivých tratích se budou lišit barevně. Čipy pro trať 40 km budou mít hodnotu +200. Pokud tedy bude mít závodník fyzicky startovní číslo 1, tak na čipu a ve startovní listině bude pod číslem 201.

cisloC  cisloM

 

27.2.2015

PROSTOR STARTU A CÍLE

Vzhledem k aktuálnímu teplejšímu počasí začneme prostor startu a cíle upravovat až v průběhu příštího týdne. Aby nám případný déšť neodplavil sníh ze startovací louky. Připravené zásoby sněhu rozhrneme, jakmile se ochladí.

 

25.2.2015

SNĚŽÍ

A to je dobrá zpráva, protože starý sníh je překrytý novou vrstvou. Nového sněhu je sice zatím jen 5 cm, ale pořád padá :-)

 

23.2.2015

PRVNÍ UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Po první uzávěrce přihlášek registrujeme 129 přihlášených závodníků na obě trati J70. Všem zájemcům o start děkujeme za přízeň. Zatím však řada přihlášek čeká na svou platnost :-(

 

20.2.2015

DNES

Začali jsme pro vás upravovat úsek trati J70 Červenohorské sedlo - Švýcárna přes Jezerníky:

jezerniky  jezerniky  jezerniky  jezerniky

 

13.2.2015

PODMÍNKY PRO LYŽOVÁNÍ

Podmínky pro běžecké lyžování jsou v Jeseníkách aktuálně vynikající. Sněhu je dostatek po celé trati J70, stopy jsou kvalitně upravovány. Únorové oteplení zatím trati nijak neuškodilo. Počasí pro nadcházející dny bude stejné jako dnes, kdy jsme byli na trati:

kotel  kotel  kotel

 

7.2.2015

14 DNÍ DO ...

14 dní do termínu pro přihlášky za základní startovné. Ti, kteří to myslí se startem na letošní J70 vážně, by s přihlášením na závod neměli váhat. Upozorňujeme, že počet přihlášek je omezen kapacitou startovních čísel. Na závod je možné se přihlásit i v den startu, ale pouze v případě, že startovní čísla nebudou vyprodána.

 

27.1.2015

40 DNÍ DO STARTU

40 dní zbývá do startu Jesenické 70. Zima v ČR konečně začala naplno, aktuálně se dá trénovat i v nížinách. Postupně připravujeme vše ke zdárnému průběhu závodu.

 

19.1.2015

AKTUÁLNÍ STAV NA TRATI

O víkendu jsme projeli část tratě J70. Věříme, že to letos dobře dopadne, sněhu je aktuálně 30 - 60 cm. Když bude nejhůř, tak J70 proběhne v nejvyšších partiích Jeseníků, ale rozhodně bude. Děláme pro to vše.

 

13.1.2015

STARTOVNÍ LISTINA

Startovní listina se nám pomalu plní. Podle seznamu přihlášených bude letos J70 opět mezinárodním závodem. Na start se postaví závodníci z České republiky, Finska, Polska, Irska. Uvidíme, jestli přibude ještě další země.

 

5.1.2015

SNÍH

Dnes nám konečně nasněžilo i v nižších partiích Jeseníků. Během dne napadlo kolem 30 cm sněhu a rolby začaly upravovat stopy na dalších úsecích tratě J70. Pokud se nestane nic mimořádného, tak věříme, že se letošní ročník J70 pojede.

 

31.12.2014

PF 2015

Přejeme vám dobrou mázu a hodně sněhu v roce 2015.  

PF2015

 

30.11.2014

ZIMA PŘICHÁZÍ

Tak to vypadá, že nám zima opravdu konečně začíná. Je to zatím jen námraza, ale věříme, že to přijde.

namraza  namraza  namraza

 

25.11.2014

POVOLENÍ OD CHKO JESENÍKY

Získali jsme povolení od CHKO Jeseníky k pořádání J70. Je to nejdůležitější dokument, který má 11 stran. A tak uskutečnění dalšího ročníku snad již nebude nic bránit.

 

23.10.2014

PRVNÍ SNÍH NA PRADĚDU

Tak nám napadl první sníh v Jeseníkách v této sezóně. To nám připomíná, že se musíme naplno pustit do příprav 27. ročníku Jesenické 70. Samozřejmě jsem doposud nezaháleli, jednání s CHKO Jeseníky již od léta běží.

 

31.7.2014

SPUŠTĚNY PŘIHLÁŠKY

Dnes jsme spustili přihláškový formulář. Máte tak možnost podat svou přihlášku do 27. ročníku J70. Před přihlášením si důkladně přečtěte propozice, zejména pravidla pro úhradu startovného. Ihned po přihlášení zkontrolujte existenci své přihlášky v seznamu přihlášených. Pokud tam není, pak z nějakých technických důvodů (neúplné údaje) k zařazení přihlášky do databáze nedošlo. V takovém případě zadejte přihlášku znovu. Pokud opakovaně budete mít s přihlášením problém, napište nám mail a problém vyřešíme.

 

30.7.2014

PROPOZICE PRO 27. ROČNÍK

Zveřejnili jsme propozice pro 27. ročník J70. Pokud vám nebude cokoliv jasné, pište, volejte...

 

 

 

 

Info

 

Počasí na startu

Reference

SILESIA bike marathon

 

SILESIA kros 1/2marathon

Pořádali jsme 3denní etapový závod na horských kolech JESENÍKY 2000. Byl to první etapový závod mtb v České republice.

Organizujeme také další akce.